2020-10-23 13:12:36• hírek • Szatmár.ro

Átvette a stafétát a Köfedisz új vezetősége

Péntek délben beiktatták a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákszövetségének új vezetőit.

Már hetekkel ezelőtt kezdetét vette a stafétaváltást megelőző kampánysorozat, mely idén két szesszióban zajlott le. Október első hetében elnöke még nem lett a Köfedisznek, csak alelnöke és titkára, Varga Zsolt és Halmi Csongor személyében. Mivel első körben csak egy személy jelentkezett az elnöki tisztségre, viszont ő nem szerezte meg a diákok szavazatainak 51%-át, egy hét múlva újraszervezte az elnökválasztást a főgimnázium diáksága. Ezúttal már 3 jelölt közül lehetett választani, győztesként pedig Stakovici Erik került ki.

A választásokat természetesen idén is nyílt viták előzték meg, csütörtökön pedig egy nappal az új vezetők beiktatása előtt megtartották a választási kongresszust is, mely során a leköszönő elnökség értékelte az elmúlt egy évet, majd az új vezetőség ismertette éves programtervét, melyet a kongresszus elfogadott, ugyanakkor diákügyvédet is választottak, Csendes Evelin személyében.

Péntek délben a főgimnázium udvarán tartották meg a stafétaátadó ceremóniát. Liszkai Krisztián leköszönő elnök, Holl Vivien alelnök és Varga Zsolt titkár köszönetet mondtak a diákságnak az elmúlt egy év közös munkájáért, melyet igen eredményesként értékeltek. Majd sok sikert kívántak az új elnökségnek, akiknek bizonyára nem lesz könnyű dolguk a járvány miatt kialakult helyzetben.

Sztankovici Erik, 11. F osztályos diák, a Köfedisz új elnöke megköszönte számukra szavazott bizalmat, és ígéretet tett arra, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek ebben a tanévben azért, hogy egy jó Köfediszt hozzanak létre, amelyre örömmel emlékezik majd évek múltán is a diákság.

Pataki Enikő iskolaigazgató is szólt a jelenlévőkhöz: "Egy nagyon nehéz időszakban dolgozott a leköszönő Köfedisz elnökség, és hasonlóan nehéz időszak vár az újonnan megválasztott vezetőkre is, hiszen márciustól kezdve egészen másképp éljük az életünket. Minden, ami eddig volt, megváltozott. Fontos, hogy ezt ti is megértésétek: nem tudunk úgy működni, ahogy eddig tettük, viszont jól működni másképp is tudunk. Csakhogy ezt mindenkinek egyformán akarnia kell. Azt hiszem, hogy összefogással valamiféle diákéletet vissza lehet hozni az iskolában. Szeretném ugyanakkor ezennel meghirdetni, hogy valami olyan akciósort fogunk kitalálni a Köfediszesekkel együtt, ami megemlékezik arról, hogy az iskolánk, a Magyar Líceum jogi utódaként idén 50 éves. Erre, ha nem is úgy, ahogy gondoltuk eleinte, de valamiféle módon megpróbálunk reflektálni.

Jelképesnek tartom ugyanakkor azt is, hogy a Köfedisz-elnök váltásra október 23-án kerül sor. Ez a nap évek óta nagy jelentőséggel bír számunkra, különösen a 11. osztályosoknak, akik minden évben Budapesten kirándulhattak. Ígérem nekik, bepótoljuk.

Az 56-os fiatalok, akik veletek egyidősek voltak, kiálltak a szabadságért, ezért ti se hagyjátok, hogy elvegyék tőletek annak az örömét, hogy diákok vagytok. Én ehhez kívánok nagyon sok sikert az új elnökségnek, erőt és kedvet az együtt való munkában, illetve nagyon köszönöm az elvégzett munkát a leköszönő elnökségnek. Bízom benne, sőt tudom, hogy ott fognak állni az új elnökség mellett, és segíteni fogják munkájukat." – fogalmazott az iskolaigazgató.

Ezt követően hagyományszerűen az új elnökség átvette a Köfedisz-krónikát a leköszönő vezetőség tagjaitól.












Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: